EEN ZAAK VAN VERTROUWEN SINDS 1930

Batterij Wissel

Het proces van een batterij wissel

 

Bij het vervangen van een horloge batterij worden alle horloges met de grootse zorgvuldigheid behandeld. Zo wordt, alvorens het horloge open te maken, eerst de kast rondom de deksel gereinigd, zodat bij opening geen loszittend vuil in het uurwerk kan komen. Omdat door het dragen sommige deksels erg vast zijn gaan zitten, en bij enkele drukdeksel’s geen deksel opening aanwezig is kunnen wij kleine beschadigingen op de deksel soms niet voorkomen.

Test uw horloge op waterdichtheid
Wat wij ook niet kunnen voorkomen is dat de rubber pakking na opening meestal niet meer waterdicht afsluit. De oorzaak hiervan is dat de pakking door de tijd is verhard en zich heeft verkleefd met zowel de deksel als met de kast. Bij opening breken er als het ware stukjes van het rubber af, die aan kast of deksel blijven zitten. Bij iedere reparatie waar de kast geopend moet worden, is het raadzaam de pakking te laten vernieuwen en het horloge op waterdichtheid te laten testen. Er kan echter geen aanspraak gemaakt worden op garantie, ook al is het horloge na batterijwissel getest op waterdichtheid en oké bevonden.

Schroefdeksel
Horloges met een schroefdeksel kunnen na vervanging van de pakking meestal weer goed waterdicht gemaakt worden. Dit gebeurt echter alleen op verzoek en volgens prijsopgave.

Drukdeksel
Veel horloges kunnen na een batterijwissel zelfs niet meer waterdicht gemaakt worden. Dit geldt met name voor horloges met een drukdeksel. Van garantie op waterdichtheid kan alleen sprake zijn als het horloge voor behandeling naar de importeur of fabrikant geweest is. Dit geldt met name voor duikers horloges.